Vlaams Paard vzw
NL | FR

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Vlaams Paard vzw
Opnieuw 2 Vlaamse Paarden naar India

Heel recent konden opnieuw 2 Vlaamse Paarden worden geëxporteerd naar India. Vanuit Stal Talpe vertrokken de 2,5 jarige hengst Yani van de Kazanddreef en de 11 jarige merrie Parise van Belle. Yani is een fokproduct van de meervoudig Nationale Kampioene Sully van Belle en heeft als vader Homerville Prince. Hij is gefokt bij Bernard Van Renterghem in Pittem.

Op de laatste Nationale Prijskamp van het stamboek werd Yani nog reekswinnaar en verkozen tot jeugdkampioen. Nu kan deze prachtige roodvos zich verder gaan bewijzen in India. Verder vertrok ook de 11 jarige drachtige merrie Parise van Belle. Parise is gefokt in de gekende stal “Ferme Beck” uit Bailleul (F). Deze Rieck’s Marcus T dochter is ondermeer de volle zus van Sully van Belle die als een uitstekende prijskamp- en fokmerrie bekend staat. Parise verwacht een veulen van Circle Y Ricky’s Max in het voorjaar van 2021.

Het stamboek van het Vlaams Paard is dan ook bijzonder trots dat op vrij regelmatige basis paarden naar het buitenland worden geëxporteerd. Een duidelijk bewijs van de interesse in dit bijzondere ras. Afdrukken     

De fokkersvereniging “Het Vlaams Paard” vzw
Poperingseweg 134 | 8908 Vlamertinge | Tel. +32 (0)57 20 57 32 | GSM +32 (0)478 38 86 36 | E-mail: info@vlaamspaard.be