Vlaams Paard vzw
NL | FR

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Vlaams Paard vzw
Nieuw Vlaams Paard bloed naar België

Ook al werd de eerste Vlaams Paard hengst in 1993 terug naar België gebracht en volgden in de jaren daarop verschillende importen uit de USA, het blijft van heel groot belang om de Vlaamse Paardenfokkerij in Europa van vers bloed te gaan voorzien. Zo werden recent opnieuw 3 paarden uit de USA geïmporteerd. De Komense Stal Talpe die al jaren garant staat voor de import van hengsten kocht deze maal de 3 jaar wordende hengst “Circle Y Ricky’s Max”, dit is een zoon van de topvererver PVF Ricky J uit een Thunderbranch Prince dochter. Deze nieuwkomer zal door Stal Talpe worden voorgesteld op de hengstenkeuring van het Vlaams Paard die doorgaat op zondag 03 maart in het Bloso-centrum te Waregem.

Verder tekende de gerenommeerde Franse fokkerij Ferme Beck voor de import van 2 merries. Met LCM’s Letty komt door deze import een eerste dochter van High Prairie Phantom naar Europa. Deze 4 jaar wordende merrie is drachtig van de in Ohio (USA) ter dekking staande Whispering Winds Dominic en verwacht haar veulen eind februari. Verder werd gekozen voor de tweejarige Chickasaw Master’s Prince dochter Rebar’s Kyra, de verwachtingen in deze merrie zijn uiteraard hoog gespannen als men de volledige pedigree van deze aparte roodvos gaat bekijken.

Het stamboek van het Vlaams Paard vindt men ondermeer binnenkort terug met een promotiestand en demonstraties op de beurs Flanders Horse Expo te Gent

 



Afdrukken     

De fokkersvereniging “Het Vlaams Paard” vzw
Poperingseweg 134 | 8908 Vlamertinge | Tel. +32 (0)57 20 57 32 | GSM +32 (0)478 38 86 36 | E-mail: info@vlaamspaard.be